Hopp til innholdet

Strenge regler på Gardermoen

hoppetau.jpg
Det er ikke greit å være flypassasjer i disse terrortider.
Det fikk jeg smertelig erfare på vei fra Bergen til Oslo forleden.
Metalldetektoren gjorde utslag på knappene i buksa mi, og jeg ble til de grader befølt av en mistenksom ung mann i tyttebæruniform.
Etter å ha konstatert at brunosten i Camillas veske faktisk var brunost, og rotet til innholdet i sekken min, fikk jeg omsider slippe inn på flyet.
Da jeg stod og ventet på bagasjen etter landing på Gardermoen, ble jeg etterhvert litt rastløs og fikk lyst til å hoppe litt tau mens jeg ventet på at sekken skulle komme opp fra hullet i gulvet.
Jeg kom frem til at jeg ville få mest trening av å hoppe tau på bagasjebåndet, siden dette da kunne fungere som en tredemølle.
Jeg trakk svettebåndet ned til øyenbryna og gjorde meg klar til å hoppe opp på den gigantiske tredemølla, men hei: igjen hadde sikkerhetspersonalet kommet meg i forkjøpet og innført forbud mot hoppetau på bagasjebåndet.
Ut fra skiltet å dømme gjelder forbudet kun for kvinner, men jeg var ikke særlig lysten på at en sikkerhetsvakt skulle kontrollere hvorvidt jeg var kvinne eller mann.
Akk, ja…

Stikkord:

3 kommentarer til “Strenge regler pÃ¥ Gardermoen”

  1. Æ tenke på Kåre, som har jobba som skiltdesigner i 14 år, og korsen han reagere når han får beskjed fra øverste hold at han må lage et forbudtskilt mot kvinner og hopping av tau. ASAP! Kåre som e vant me å lage skilt i kategorien «FARE», «DANGER! HIGH VOLTAGE» og «!». Kontrasten e stor

  2. Kvinner med hoppetau er forbudt, menn som løper er forbudt…er ikke dette bare å fortelle folk at «her forventer vi at folk oppfører seg som voksne mennesker med et brennende ønske om å legge på seg»?

Kommenter