Hopp til innholdet

Informasjonskonsulenter – en trussel mot demokratiet?

Infokonsulent Foto:www.sxc.hu/

De av mine lesere som er journalister har sikkert en eller annen gang snublet borti dette hemmende mellomleddet når man skal nå frem til kilden sin.
Spesielt mye brukt av våre folkevalgte politikere, som har hemmelig nummer og må drilles på det de skal si før de ringer tilbake.
Jeg har i fire dager prøvd  å få tak i en av statsrådene i regjeringa for å få henne til å kommentere en touchy sak, men takket være den irriterende omveien om statssekretærer og informasjonskonsulenter har jeg lite råstoff derfra, gitt.
Et utdrag fra en av telefonsamtalene frem og tilbake med departementet:
РBeklager, statsr̴den m̴ dessverre avlyse telefonintervjuet fordi hun har s̴ stramt program i dag.
– Det tar fem minutter. FEM minutter!
РBeklager, statsr̴den er indisponibel resten av dagen.

To timer senere sitter den aktuelle politikeren i et koselig prateprogram på TV2 hvor programlederen trekker spørsmlene tilbake hver gang han merker at hun ikke setter pris på dem.
Nei, man har nok valgt feil yrke. Det må være deilig å være konge eller statsråd og ha telefoniske dørvakter som lirker vekk de ubehagelige samtalene.
Noe å tenke på neste gang en telefonselger eller brysom slektning prøver å få tak i deg.

Stikkord:

8 kommentarer til “Informasjonskonsulenter – en trussel mot demokratiet?”

 1. Kommentar til det sitatet ditt oppe i høyre hjørne. Æ hadde bestilt en liten burger åsså sa du: – «Det er for lite. Voksne menn må ha burgere på nesten to kilo….En 190 grams bruger, takk»

 2. Takk for korreks. Den fatale tabben er nå rettet opp. Bare synd at det er et år til neste gang det sitatet vises. Om du har andre gullkorn jeg har sagt, så kom gjerne med dem. Har bare sitater for to måneder fremover.

 3. Jo æ leste saken, men bare nikket bekreftende til TV2-kommentaren din. Hvis æ kritisere lørdagsunderholdninga t NRK, kunne vel ikkje du brydd dæ mindre?

 4. Du har så rett, Skagen. Du har så forbannet rett! Er ikke sikker på hva som går på NRK på lørdagene for tida. Jeg ser fortsatt på Deal eller no deal. (Rødmer skamfullt)

 5. -«Jeg snubla over to feite damer og tror jeg har brukket ett ribbein» Sitat Helge Carlsen.

  -«Jeg schpøy han i hodet» sitat Helge Carlsen etter vorspiel i F48

  -«Jeg kan se penisen din, Eirik!!!» sitat Helge Carlsen

  -«Nykokt kaffe kan ikke være besk!» sitat Helge Carlsen

Kommenter