Hopp til innholdet

Det singler i glasshuset

Pannelugg

Jeg har lenge vært sterkt engasjert i debatten om hvorvidt rett avklippet pannelugg er sjarmerende eller ei. Selv er jeg av den oppfatning at det er noe sjenerende med jenter som rammer inn ansiktet på den måten, og har derfor prøvd å finne meg en jente med lengdeforskjeller i luggen.
Hva som er roten til denne motvljen mot rett pannelugg, vet jeg ikke. Mulig jeg har hatt en negativ opplevelse med en gotherjente i et tidligere liv, eller kanskje fordi jeg alltid har foretrukket de skallede legomennene fremfor playmobilmennene med hjelmfrisyre når jeg skulle gjøre rede for mine leketøyspreferanser.
Men man er fortsatt seg selv nærmest, og det singler like salig i drivhuset samme hvor stor stein man kaster.
Etter å ha sett gjennom noen gamle barndomsbilder, dukket det overstående opp.
Og joda; i 4-5 årsalderen var undertegnede utstyrt med en pannelugg rett som et staur. Nå kan jeg selvfølgelig ikke lastes for dette, siden jeg hadde liten innflytelse på valg av frisør på den tiden, men dog.
Jeg velger derfor å komme med en halvtygd beklagelse til alle jenter som har følt seg krenket av mitt hat overfor panneluggen.

Stikkord:

3 kommentarer til “Det singler i glasshuset”

  1. I ukens utgave av magasinet, Se og Hør, er det en interessant artikkel om denne formen for hårklipp. Under overskriften, Pop med pannelugg, der o`en er rammet inn i denne hårfasongen, finner vi mange velkjente ansikter med denne frisyren. Videre blir det nevnt at stumfilmskuespilleren, Louise Brooks, regnes som pioneren av denne bobfrisyren. Panneluggklippen stammer derfor fra 1920-tallet. Så med andre ord er det 20 år gamle tupper og 90 år gamle fruer som går med denne sveisen.

  2. Så for å safe, bør man altså legge seg etter middelaldrende kvinner som er for gamle, men samtidig for lite senile til å skamklippe seg på denne måten?

Kommenter