Kunsten å bære skolesekken med stil

Foto: Ninjapoodles (Flickr/Creative Commons)

Foto: Ninjapoodles (Flickr/Creative Commons)

Nå er det sjelden jeg driver med mediekommentarer på denne bloggen, men i dag kunne jeg hoderystende lese en idiotisk sak på VG Nett. En ny dansk studie viser en klar sammenheng mellom korsryggplager og feil bruk av skolesekken. Ifølge VG har det visstnok blitt hipt og in for dagens ungdom å bære sekken med kun den ene reima over skulderen. Ja, jeg begynner kanskje å nærme meg 30 og viser vel også tendenser på gretten-gammel-gubbe-syndromet. Men dagens fjortiser er jo helt skakkjørt i forhold til hva som er hipt og ikke for tida. Greit nok, det var kanskje ikke verdens smarteste strategi å skaffe seg bolleklipp og dra buksa opp i rattata på 90-tallet, men jeg tror også dagens unge vil kikke tilbake på 2000-tallet med en viss skamfølelse. Én ting er å fremprovosere invaliditet i ryggregionen, men det er da heller ikke særlig intellektuelt å stappe olabuksa ned i sokkene eller vase rundt i pysjbukse ute blant folk. Jeg merker jeg før en blandet følelse av avsky og medlidenhet når jeg ser den slags håpløse moteframstøt.

Fremtiden vil trolig vise at ting bare kan bli verre.

1 kommentar til “Kunsten å bære skolesekken med stil”

  1. Hvis du hadde rundet de 30 ville du husket at jammen puttet vi ikke olabuksa ned i sokkene p ttitallet ogs, en stund brettet vi olabuksa innover og festet med binders, og bretta gummistvlene ned. Tror ikke fjortisene er mer skrudd n enn fr, de gjr bare de samme feilene en gang til.
    Den gang p ttitallet fikk vi ogs hre at det var skadelig for ryggen bre sekken p en skulder, men sluttet vi med det, eller gjr vi det fortsatt? Skyldig!

Kommenter