Vis meg hva du spiser, og jeg skal si deg hvor gammel du er!

Elgsteik
I kveld står steik av telemarkselg på menyen for å feire at både jeg og madammen er ferdig med eksamen (jeg er bare ferdig med en 1/4, men skitt au).
Den blodige kjøttklumpen ligger i dette øyeblikk og putrer på en seng av løk og gulrøtter i ovnen.
Men da jeg stod der og smurte inn skogens konge med hvitløk, salt og pepper, kom den vanlige kalde følelsen av å eldes over meg.
Jeg er jo fortsatt delvis student. Jeg burde ikke stå der og tilberede mat som tar over to timer å lage. I stedet burde grandisen stått i ovnen og tilegnet seg en gyllen tan.
I verste fall hadde jeg hatt en dobbeltporsjon med Fjordlands i gryta.
Men i stedet står jeg og lager en matrett som man helst bør ha 50 år på baken og voksne barn for å kunne rettferdiggjøre.
Mitt poeng er at også matlaging kan avspeile ens mentale alder.
Jeg har altså doblet alderen min ved å snekre sammen kveldens kulinariske rett.
Måtte alle universets gode krefter stoppe meg i å falle for fristelsen til å bake fyrstekake eller plassere en skål med Kongen av danmark på bordet.
Da vet jeg at jeg ikke har mange årene igjen å leve mentalt sett.

6 kommentarer til “Vis meg hva du spiser, og jeg skal si deg hvor gammel du er!”

 1. Jeg ser at det er en bloggetrend lage saker om mat. Er det mangelen p at ikke noe mer vettugt som skjer i hverdagen? Eller er det fordi at mat er ett tema som appelerer til alle aldersgrupper, kjnn og hudfarger?

  God appetitt!!!

 2. Du m lese mellom linjene, Eirik. Denne sakprosaen handler om det bli gammel.
  Les alle matsakene grundig n gang til og prv finn det virkelige budskapet.

  Forvrig smakte steika vannvittig godt. Har overspist og har en ubehagelig, men samtidig herlig full mage.

 3. Jo, jeg ser jo hva du vil frem til. Det kommer jo tydelig og klart frem at jo lengre tid man bruker p matlagingen, jo eldre er man. Ett godt poeng synes jeg. Men er det ikke litt bemerkelsesverdig at 2 av linkene p sida di, pluss din egen side, frer et bilde og en sak der mat er en sentral del av bloggesaken?

  Godt hre at det smakte godt. Jeg har ikke spist enn, og merker tarmene hyler etter pfyll med all denne matpraten.

 4. Synes det er flott jeg at det gr an bruke god tid p god mat. Jo eldre man blir jo mer tenker man p helse, og at man faktisk begynner bli gammel. jaj. har drukket noen l,greit?Spiser mat n.mmm. loff med nkkelost. fles som luksus

 5. Det er godt se at andre hiver seg p blgen om middag som «lager seg selv». Alt i n form er en lsning undertegnede har sverget til i nesten alle r! Det at den skal st lenge i ovnen har ingenting si! Maten som lager seg selv er den beste, etter min mening! Frikl, steik og helstekt ytrefilt er praktfullt alt sammen. Sulten n! Jaja, det blir vel grandis tenker jeg…

Kommenter